Bliv klar til køreprøve i Slagelse

Der bliver stillet tre spørgsmål til bilens teknik, og du skal kunne svare på dem, før du kommer ud at køre.

Så det er en god ide at lære det udenad.

Lær dine køreprøve spørgsmål og undgå at dumpe prøven!

Vi har samlet en bred liste over de spørgsmål som du kan blive stillet, når du skal til den praktiske prøve. Læs mere om bilens teknik, værktøjer og krav!

Rigtig god fornøjelse med læsningen!

Styreapparat

Bilens styreapparat består af rat, ratstamme, tandstang og styrestænger, som sammen giver føreren kontrol over hjulenes retning for sikker og præcis manøvrering.

Overodnet om styreapparatet

Ratslør

Kontrol af ratslør:

Lys & lygter

Bilens lys og lygter omfatter forlygter, baglygter, bremselys og blinklys, som sikrer synlighed og kommunikation i trafikken, både dag og nat, for sikker kørsel.

Overodnet om bilens lygter

Kontroler at lysgrænsen falder 1%

Reflekser

Nummerpladelygter

Blinklygter

Positionslygter

Nærlyslygter (kort lys)

Fjernlyslygter (langt lys)

Baglygter

Stoplygter

Motor og udstødning

Bilens motor omdanner brændstof til energi for at drive køretøjet, mens udstødningssystemet fjerner forbrændingsgasser og reducerer emissioner for at minimere miljøpåvirkningen.

Det skal du vide om motor og udstødning:

Bilens dæk

Bilens dæk sikrer vejgreb, stabilitet og komfort. De består af gummi og forstærkede materialer, der muliggør sikker kørsel ved at give trækkraft og bremseevne under forskellige vejforhold.

Det skal du vide om bilens dæk:

Støddæmpere

Bilens støddæmpere absorberer stød og vibrationer fra vejen, forbedrer kørselskomfort og stabilitet ved at holde hjulene i konstant kontakt med vejoverfladen.

Det skal du vide om støddæmperne:

Bilens horn

Bilens horn er et lydsignal, der advarer andre trafikanter om fare eller kommunikerer intentioner, og bidrager til sikkerheden ved at forhindre ulykker i trafikken.

Det skal du vide om hornet:

Bilens bremser

Bilens bremser består af skiver, klodser og hydrauliske systemer, der sikrer effektiv nedbremsning og stop, hvilket er essentielt for sikkerhed og kontrol under kørsel.

Driftbremse (fodbremse)

Kontrol af driftbremse

Kontrol af vakuumforstærkeren (bremseforstærkeren)

Parkeringsbremse (håndbremse)

Nødbremsen

Køreprøve spørgsmål

Placering i motorrummet

I motorrummet findes vigtige komponenter som kølervæske, bremsevæske, motorolie og sprinklervæske. Placeringen kan variere fra bil til bil, men disse væsker er essentielle for bilens funktion og sikkerhed. 

Væskernes egenskaber:

Kølervæske holder motoren afkølet, bremsevæske sikrer bremseevne, motorolie smører motordele, og sprinklervæske rengør forruden. 

Alle væskerne er markeret med symboler på hætter og skruelåg for nem identifikation.